HCV de Windbuul'n, meer dan 66 jaar historie!

De 69e Prins der Windbuul’n, Stadprins van Hengelo

 

Dit jaar worden de Windbuul’n voorgegaan door een Hoogheid die een echte Hengeloër en Windbuul is en carnaval door zijn aderen heeft stromen. Dennis Assink kwam 9 November 2018 in een afgeladen Club Merlijn op als 69e Hoogheid der Windbuul’n, Stadsprins van Hengelo.

Dennis heeft samen met zijn vrouw Sandra Elzingakousen en is zelf daarnaast werkzaam in de farmaceutische industrie. Dennis is zeer actief in het Hengelose en is mede-oprichter en bestuurslid van de Sinterklaas intocht stichting Hengelo en op dit moment ook bestuurslid binnen het SCH dat de belangen behartigt van de Hengelose detailhandel en horeca.

Binnen de Windbuul’n heeft Dennis zijn sporen ruimschoots verdiend. Zo was hij 22 jaar lid van de Raad van 11, is hij Vorst geweest en heeft een aantal jaren in het bestuur gezeten. Ook is hij zeer actief geweest binnen de Wagenbouwcommissie en gaat hij met een kleine afvaardiging nog elk jaar naar Gescher om de contacten te onderhouden.

In zijn burgerlijk leven is Dennis getrouwd met Sandra Assink /v/d Zee, samen hebben ze vier kinderen. Dennis heeft twee zoons, Jord (19 jr) en Camiel (14 jr) en Sandra een zoon, Jercy (25 jr) en een dochter Merlyn (20 jr). Een groot deel van de familie is ook betrokken bij de vereniging, zo zijn de kinderen lid van de Jonge Leu en heeft Sandra jarenlang de dansmarietjes getraind.
Dit seizoen wordt Prins Dennis I bijgestaan door twee Adjudanten die de klappen van de zweep wel kennen. Jaap van der Zee en Mitchel Verdonk zijn al lange tijd met het carnavalsvirus besmet.
Jaap van der Zee is al jaren lid van de Raad van 11 bij de Weidemennekes. Bij deze vereniging is hij verantwoordelijk voor de wagenbouw en is hij al een aantal keren adjudant geweest. Jaap heeft als hobby muziek maken bij het TFO en speelt ook saxofoon in een dweilorkest. Jaap woont samen met Bettina, die als friezin door Jaap is meegenomen in het Twentse carnaval. In het dagelijks leven is Jaap metaalbewerker bij Niemijer.
Mitchel Verdonk is al jarenlang lid van de WindBuul’n en zeer actief binnen de Jonge Leu waar hij altijd klaar stond om te helpen met de wagenbouw en een aantal jaren bestuurslid is geweest. Daarnaast was hij betrokken bij de organisatie van het Jubelgala in van de WindBuul’n.
Mitchel heeft als hobby reizen en heeft al verschillende uithoeken van onze aardbol gezien. Mitchel werkt bij KPN.
Het Trio regeert dit jaar over het Hengelose carnaval onder het motto:
“Van Windbuul naar Jongeleu tot Weideman, met carnaval geven wij de grenzen an”

Prinsenlied Prins Dennis

Hengelo, t wordt weer zo’n dagje
Iedereen hier in de zaal
Wat hebben we er zin in
Het is echt een goed verhaal
Nu is de tijd gekomen
Dat we er met z’n allen voor gaan
Van Windbuul tot Jonge Leu tot Weideman
Geven wij de grenzen aaaaaaaaan

Refrein
Als Prins Dennis hier aanwezig is
Gaan we samen aan de gang
Mixen wij het spul goed door elkaar
Duurt dit feestje lekker lang
En hij heeft twee adjudanten
Mitchel en Jaap maken plezier
Carnaval is weer begonnen
Want ons trio is nu hier.

De Raad van 11 die geeft het voorbeeld
Kijk al die handen in de lucht
Vooraan in de polonaise
Loop mee en sla niet op de vlucht
Nu is de tijd gekomen
Dat we er met z’n allen voor gaan
Van Windbuul tot Jonge Leu tot Weideman
Geven wij de grenzen aaaaaaaaan

Refrein

la la la la la la la la la
Carnaval is weer begonnen
Want ons trio is nu hier.

Refrein

Ja we gaan een feestje bouwen
Want ons trio is nu hier
Want ons trio is nu hier