HCV de Windbuul'n, meer dan 66 jaar historie!

Wagenbouwcommissie

De Wagenbouwcommissie houdt zich bezig met alles wat de optocht wagen(s) van deWindbuul’n aangaat.

De wagens bestaan tegenwoordig uit de grote prinsenwagen die in 2007 voor het eerst aan de Hoogheid werd aangeboden. Sinds twee jaar beschikken we over een wagen voor de Jeugdstadspirns met zijn miniraad en dansmarietjes en begeleiding. Er is een optochtwagen voor de Jongeleu en voor de Jeugdgarde maar vooralsnog is dat onder hun eigen beheer. De wagenbouw zet zich in om de wagens gereed te maken voor de optocht(en) en is daar best druk mee. De afgelopen twee jaar zijn zowel de Prinsenwagen als ook de Jeugdprinsenwagen compleet gerenoveerd.

De wagenbouwcommissie bestaat uit een voorzitter en een vice voorzitter en leden met ieder hun eigen specialiteiten waardoor we vrijwel alles in eigen beheer kunnen oplossen. Het wagen aanbieden is een door de wagenbouwcommissie georganiseerd, altijd druk en erg gezellig feest, met zeer graag ontvangen hulp van echtgenotes en andere sympathisanten, waarvoor we erg dankbaar zijn.

De drukste periode voor de wagenbouw is tussen de jaarwisseling en de optocht waarbij vooral de laatste week voor de optocht een hoogtepunt in arbeid is. Daarin is het wagen aanbieden en moeten de wagens gereed worden gemaakt voor de optochten.

Wil je ook komen helpen meld je aan via info@dewindbuuln.nl