HCV de Windbuul'n, meer dan 66 jaar historie!

Versieringscommissie

1909402_771400079537759_1795533478_o

De versieringscommissie is één van de oudste commissie binnen onze vereniging en opgericht in 1973. Al vele jaren een hechte groep en niet meer weg te denken binnen de vereniging. In de begin jaren waren het vrijwilligers en leden die de zaal versierden. In de jaren 70 was er een vaste groep die de versiering op zich nam.

Velen beschouwden het als normaal dat er zaalversiering was of waren in de veronderstelling dat dit door de eigenaar van het pand werd gedaan. Onderwaardering is misschien wel de juiste benaming. U moet zich realiseren dat de werktijden van een versierder vaak niet ideaal zijn. De avond of ochtend vooraf gaand aan het feest, moet de zaal “vol geblazen worden met ballonnen”, zoals wij dat noemen en vaak wordt ’s avonds na het feestje de zaal weer teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat of de volgende dag ’s morgens vroeg. Drank is niet aan de orde wanneer je 5 meter hoog op de trap staat.

Onze toenmalige voorzitter Rudi Vaneker heeft de versieringscommissie op de kaart gezet. Met zijn overtuiging dat wanneer er geen versiering hangt, er ook geen feestje is. En wie aan de versieringscommissie komt, komt aan mij.

Al vele jaren een trouw lid van de versieringscommissie is Vincent Kroeze, die als oud Stadsprins in het jaar 2003 het motto had: Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. En dat motto ondersteund hij nu nog steeds door nog altijd met veel enthousiasme lid te zijn van de versieringcommissie

De huidige VC bestaat uit 14 leden die meerdere keren per jaar vergaderen en ballonnen blazen, om alles er piekfijn uit te laten zien, of het nu gaat om een groot of klein feestje. Nieuwe leden zijn echter welkom, want nog altijd geldt: vele handen maken licht werk.

Ook ons jaarlijkse uitje met de leden van de versieringscommissie is altijd supergezellig. Tja wat wil je met allemaal versierders bij elkaar.

Dit jaar (2017) bestaat de versieringscommissie 44 jaar!

Dit was aanleiding voor de versieringscommissie om een Vout Feest te organiseren op 1 april jl. Dit was een erg gezellig feestje, met een leuke voute bingo. Op naar de volgende 11 jaar, voor ons 55-jarig jubileum.